حراست دانشگاه علم و صنعت ایران- ویژه دانشجویان جدیدالورود
ویژه دانشجویان جدیدالورود

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/6/22 | 
مهمترین انتخاب شما در دانشگاه، انتخاب دوست و در خوابگاه هم اتاقی است زیرا هم اتاقی ها بیشتر ساعات شبانه روز را با هم زندگی کرده و در کنار هم هستند و اغلب افرادی که در ترم اول هم اتاقی مناسبی پیدا کنند در ترم های بعدی از هم جدا نمی شوند. تجربه نشان داده که دوستان خوب باعث رشد معنوی و درسی همدیگر شده و دوست بد، زندگی خیلی از دانشجویان را به تباهی ونابودی کشانده است به طور مثال ورود در مسائلی چون اعتیاد و یا معضلات اخلاقی که موجب افت تحصیلی و حتی اخراج دانشجو از دانشگاه نیز گردیده است.
*  یکی از بزرگترین خطری که امروز جوانان این مرز و بوم را تهدید می کند دام رهایی ناپذیر اعتیاد به انواع مـواد مخـدر و مواد روان گردان است. انـتظار می رود شما عزیزان در این موارد اطلاعات خود را بیشتر نموده تا خدای ناکرده در این دام خانمان سوز گرفتار نشوید و به عنوان یک دانشگاهی، دیگران را نیز نسبت به عواقب شوم آن آگاه نمایید. خوابگاههای دانشجویی باید در شأن دانشجو و دور از مسائل غیر اخلاقی باشد که این موضوع برای قریب به اتفاق دانشجویان فهیم روشن است اما در عین حال تذکر داده می شود: در صورت عدم رعایت قوانین دانشگاه در خوابگاه، خصوصاً دامن زدن به معضلاتی چون استفاده از انواع مواد مخدر و روان گردان، مشاهده و ترویج فیلم های غیر اخلاقی؛ دانشگاه از طریق مرجع ذیصلاح دانشجویی جهت حفظ سلامت محیط، با متخلف برخورد  جدی قانونی می نماید. چنانچه دانشجویان شاهد تخلفات دوستانشان بوده و سکوت کنند در حقیقت نه تنها به او کمکی نکرده اند بلکه در رسیدن دوستشان به منجلاب های بعدی نیز باید خود را مسئول پیامد آن بدانند، مصداق این مطلب که:   
   «چو می بینی که نابینا و چاه است                اگر خاموش بنشینی گناه است».
* مواظب باشید! دعوت های دوستانه خارج از دانشگاه بعضاً به مشکلات حادی مبدل می شوند که بیان آن در این مقال نمی گنجد. تمام فارغ التحصیلان که بیرون از دانشگاه هستند و روزی دانشجو بوده اند افسوس دوران حضور خود در محیط دانشگاه را می خورند. بنابراین همنشینی و رفت و آمد با دوستان خوابگاهی می تواند به نحو شایسته ای زمـینه ارتباط شما را فراهم نمـاید، لذا مواظب باشید تا خدای ناکـرده وارد جریان ناخواسته ای  نشوید.
* بر اساس مقررات موجود اردوهای تفریحی بدون مجوز معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه ممنوع است. این اردوها بعضاً با برنامه ریزی های دوستانه انجام می شود و دانشگاه هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد. در صورت ایجاد حادثه یا مشکل، مبادی قانونی و انتظامی آن به عهده دانشجو بوده و باید پاسخگوی دانشگاه و خانواده خود و یا خانواده دوستان خود باشد. توصیه می‌گردد از اردوهای علمی، تفریحی، زیارتی که توسط دانشگاه برنامه‌ریزی می‌شود نهایت استفاده را بنمایید.
* خوابگاه یک محیط اجتماعی متشکل از چندین هزار نفر دانشجو می باشد چنانچه در میان هر هزار نفر یک نفر هم با نیت سوء وجود داشته باشد. لازم است شما در حفظ روح، روان و حتی اموال خود، ضمن همکاری با مسئولین مربوطه نسبت به معرفی هنجار شکن تردیدی به خود راه نداده و همواره علاج واقعه را قبل از وقوع باید انجام داد.
* هنر بزرگ "نه" گفتن :
  • در برابر تعارف های دوستانه و تقدیم بی دلیل هدایا( که خواسته ای در کنار آن است)،  تشویق به استعمال دخانیات و مواد مخدر، شرکت در میهمانی ها و در مورد اعمالی که دور از شأن شماست، بی تعارف "نه" بگویید.
  • گفتن نه شاید باعث شود برخی از دوستان خود را از دست بدهید، اما هرگز آن پشیمانی بزرگ را به دنبال نخواهد داشت.
  • بسته های پستی، امانات و اشیاء را از افراد متفرقه و ناشناس قبل از شناسایی قبول نکنید.
  • در هنگام تماس تلفنی افراد ناشناس اول اسم او را بپرسید، هرگز اسم یا شماره تلفن یا اطلاعات فردی خود و دوستانتان را به افراد ناشناس ندهید.
* هرگز اجازه ندهید که دیگران به هر بهانه ای از احساسات پاک شما سوء استفاده کنند. لزوم حفظ حریم ها در ارتباطات، مشارکت آری، اختلاط نه.
* هیچ کس آنقدر محرم اسرار نیست که تمامی رازها و مشکلات شما را بداند، چه بسا از درد دل های شما سوء استفاده نیز بکند. تنها محرم اسرار خداوند است.
*  با افراد مطمئن، موفق، صاحب سبک و برنامه در پایه های بالاتر همان رشته دوست شوید. بی هدف و بی برنامه فرصت ها را از کف ندهید. از دوستانی که تنها سرگرمی شان حرافی، شب نشینی و موضوعات بیهوده غیر درسی و غیر علمی و چه بسا مباحث ناباب است، دوری کنید. در انتخاب دوست سعی کنید ملاک هایی چون صمیمی، همدل و هم عقیده بودن را مد نظر داشته باشید.
*   از ورود و دخالت در هرگونه اقدام غیر قانونی از قبیل عدم رعایت شئونات اسلامی، اخلاقی و قوانین، ایجاد مزاحمت، ایجاد رعب و وحشت، درگیری و دعوای بین افراد و هرگونه مواردی که امنیت و سلامت محیط  دانشگاه را سلب می نماید، خودداری نموده و مراتب را به اطلاع مسئولین برسانید.
*هرگز فرض نکنید برایتان اتفاقی رخ نمی دهد، پس هم اتاقی یا دوست خود را درجریان اینکه کجا و با چه کسانی بیرون می روید و کی بر می گردید قرار دهید، تا در صورت بروز هر اتفاقی، با اقدام به موقع، مانع بروز وقایع دردناک گردد.
*   دین مبین اسلام دین آگاهی و نجات بخش بشریت است. مراقب افکار و فرقه های انحرافی باشید و در صورت مواجهه با چنین جریاناتی قبل از آلوده شدن از مشاوره و راهنمایی افراد متخصص در این زمینه یاری بجوئید.
* چنانچه محل سکونت شما خارج از خوابگاه است در انتخاب همخانه دقت به خرج دهید تا دچار مشکلات نشوید.
* عضویت و فعالیت در شرکت های هرمی جرم و عواقب جبران ناپذیری در بر دارد هر گونه موارد مشکوک را به حراست اطلاع دهید.
* مراقب جریانات سیاسی که قصد سوء استفاده از موقعیت دانشجویی و جوانی شما را دارند باشید. در این زمینه با مسئولین ذیربط مشورت کنید.
* سعی کنید از فضای مجازی به صورت بهینه و هدف دار استفاده کنید. وقت و اندیشه خود را به حراج نگذارید.
* شرکت در مراسمات مذهبی دانشگاه و حفظ و عمل به دستورات دینی شما را در برابر بسیاری از آفات اجتماعی واکسینه می کند.
* حجاب از مصادیق مهم تحقق امنیت اجتماعی در جامعه است. رعایت آن نیز  امنیت فردی شما را بدنبال دارد.
*   خانواده مطمئن‌ترین دوست و پشتوانه شماست. در دوراهی‌ها از خانواده حتماً کمک بگیرید، آنها منتظر عملکرد شما هستند و از پیروزی شما خوشنود می شوند.
* فراموش نکنید در عین حال که بایستی فعالیت های متنوعی در حوزه های مختلف ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و ... داشته باشید و به عبارتی انسانی چند بعدی باشید اولویت اصلی با درس است، پس یاد بگیرید با زمان بندی کارهای روزانه از درس عقب نمانید
*   در مشکلات خود از مشاوره با مراکز ذی صلاح نترسید، از معتمدین خود در مورد کارها و برنامه های درسی خود مشاوره بخواهید.
*   حراست دانشگاه متعلق به شماست. هدف آن ایجاد آرامش  ،حفظ امنیت و سلامت روحی و روانی دانشجوست. مشکلات خود را در زمینه های ایمنی مربوط به این حوزه با این مدیریت در میان بگذارید تا با استفاده از تجربیات موجود برای رسیدن به هدف یاری شوید.
*   حراست دانشگاه با محور قرار دادن اصول مسلم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، خیر و مصلحت دانشگاه و دانشگاهیان را می خواهد و طبعا با هر عاملی که به این مهم آسیب برساند مخالف می باشد.
* به خاطر داشته باشید هیچ گاه برای جبران عقب ماندگی ها دیر نیست. مهم این است که شما تصمیم لازم برای جبران اشتباه را بگیرید.
نشانی مطلب در وبگاه حراست دانشگاه علم و صنعت ایران:
http://idea.iust.ac.ir/find-122.17952.50652.fa.html
برگشت به اصل مطلب